Чи стане привабливішим залізничний вокзал – об’єкт на умовах концесії може реконструювати міська рада.

744

: Хмельницький вокзал може оновитись. Проте не завдяки інвестиціям «Укрзалізниці», а місцевому бюджету чи приватним капіталовкладенням. Ще минулоріч Міністерство інфраструктури визначило одразу кілька об’єктів, що хочуть передати в оренду, зокрема – це Дніпро, Вінниця, Харків. До переліку потрапила і наша залізнична станція.

 Зовнішній вигляд залізничної станції формує думку гостей та пасажирів про саме місто. Саме тому ще у 2016 році міська рада почала приводити до ладу привокзальну площу.

Віднедавна усередині там обладнали кімнати відпочинку, зокрема і для військових. На часі – зовнішній ремонт фасаду.

у 2019 році з’явилась інформація, що вокзал хочуть віддати в оренду на умовах концесії. Ми написали інформаціний запит до Укрзалізниці. У відповіді йдеться: таку можливіть дійсно розглядають.

 Таким чином орендар вкладає гроші у майно, але має можливість і заробити. Міська рада вивчає усі економічні аспекти можливої угоди – адже у разі неприбутковості це буде додатковий тягар для бюджету. Тож чи брати участь у конкурсі – покажуть розрахунки. Їх проводили впродовж двох тижнів.

 Не всі клієнти «Укрзалізниці» задоволені сервісом. Тож їх цікавить не лише ремонт приміщення, а й стан рухомого складу підприємства.

В офіційній відповіді йдеться – підприємство працює над покращенням обслуговування пасажирів. І на 2020 рік заплановані часткові ремонти на території станції.

Не секрет, що українські вокзали є збитковими. Тож, аби якось покращити ситуацію, «Укрзалізниця» намагається залучати додаткові інвестиції в інфраструктуру. Тим часом у мерії вивчають усі «за» та «проти» можливої угоди.

 

" " " "