Де у Хмельницькому вигулювати чотирилапих?

2085

Німецька вівчарка, американський дог, сибірський хаскі та чау-чау. Хмельницькі патрульні розповіли, де можна вигулювати домашніх улюбленців. Спеціально створених майданчиків у місті немає, щоправда є рекомендовані та доцільні для вигулу території. При цьому, є місця, де вигулювати тварин категорично заборонено. Окрім того, тутешні копи нагадали про потенційно небезпечних собак. Перелік таких містить 31 породу. Власники цих чотирилапих зобов’язані вигулювати їх лише у наморднику.

Ось ця місцина на перехресті вулиць Хотовицького та Львівського шосе є доцільною для вигулу домашніх улюбленців. Точніше кажучи, не забороненою, адже тут немає дитячого майданчика, парку відпочинку чи скверу.

А ось спеціально створених та чітко визначених місць для вигулу у Хмельницькому немає. Є ось такі доцільні ділянки, а є ще рекомендовані – це на кшталт території у парку Чекмана. При цьому, є місця, де вигулювати тварин категорично заборонено. Себто, де не заборонено – там дозволено. Вигулювати домашніх улюбленців потрібно тільки на поводку, а якщо тварина належить до потенційно небезпечних – категорично у наморднику.

Насправді, це – не примха. За вигул без намордника доведеться заплатити пару десятків гривень штрафу, а ось, якщо тварина когось покусає, тоді прийдеться з домашнім улюбленцем прощатися. І з притулку свого чотирилапого господар вже не поверне. По суті, дотримуватися вимог – зацікавленість самого власника, адже віддати члена сім’ї – справа болюча. Аби не було таких несподіванок, потрібно зазирнути у законодавство, а ще краще звернутися до місцевого ЖЕКу та дізнатися про дозволені для вигулу місця у своєму мікрорайоні.

 

" " " "