Де і як вчать їздити на мотоциклах у Хмельницькому?

1274

Як сісти за кермо двоколісного? Шукати відповіді на це питання наших журналістів спонукало минулотижневе відкриття мотосезону. Виявилося, автошколи, котрі можуть навчити кермувати байком, у Хмельницькому – рідкість. Для цього потрібно мати як сучасну техніку, так і спеціальний простір, де учень зможе безпечно навчитися тримати рівновагу та глохнути без зайвого стресу.

І коли мені лячно, то Іванові – зовсім ні. Хлопець за кермом байка втретє, та вправно пересувається по ангару. Надважких вправ, звісно, не робить, бо попереду ще сімнадцять виїздів.

А як же батьки? Вони ж певно хвилюються, коли їхня дитина вчиться їздити на мотоциклі?

І ні на йоту більше…. Саме так, не порушуючи правил, їздити на мотоциклі своїх учнів навчає пан Микола. Він інструктор фактично з усіх категорій трансзасобів, крім, В – легкової автівки. Мотоцикл, до речі, категорія – А, мопед – А1. Першим мають право керувати повнолітні, скутером – починаючи з шістнадцяти років.

І скутеристам, і мотоциклістам справді доводиться добряче попрацювати, аби отримати свої права.

Насправді, це чи не єдина автошкола в Хмельницькому, котра навчає керуванню мотоциклами. ЇЇ власник, і керівник – пан Юрій – зізнається, сам навчився «ганяти» на байку тільки рік тому, але ця послуга у автошколі дуже популярна.

І намагаються навчити своїх учнів взаємоповаги на дорозі, адже переважна більшість ДТП саме цим і спричинена.

" " " "