День відкритих дверей у прикордонній академії.

1701

У Хмельницькому абітурієнти вивчали  науковий потенціал прикордонної академії. Саме на початку  листопада  виш традиційно влаштовує день відкритих дверей. Цьогоріч  у заклад завітали не лише випускники шкіл, а й ліцеїсти сусідніх областей.

16-тирічна Мар’яна  нині навчається  у ліцеї із посиленою військовою підготовкою. У майбутньому бачить себе на військовій службі. Дівчина приїхала із Тернопільщини, аби  ознайомитися із  потенціалом хмельницького вишу.

На день відкритих дверей до академії державної прикордонної служби завітали сотні абітурієнтів, що з цікавістю розглядали не лише експонати, а й цікавилися особливостями роботи на кордоні. Серед найпоширеніших експертиз  на кордоні – зняття відбитків пальців. Як це робити – демонструють курсанти та наша знімальна група.

До прикладу, ось ця валіза має необхідний мінімум для визначення особи порушника та виявлення заборонених речовин.

Як кажуть в академії, щороку державне замовлення для навчання курсантів в закладі збільшують. Це пов’язане  з браком  кадрів у структурі  прикордонної служби.

Гості закладу мали можливість оглянути виставку сучасної військової техніки  та познайомитися із помічниками вартових кордону – службовими собаками.

" " " "