У Хмельницькому стартував всеукраїнський освітній проект WOW Teachers.

1156

Вчитися ніколи не пізно. У Хмельницькому стартував всеукраїнський освітній проект WOW Teachers. Поки діти були на канікулах, їхні вчителі інформатики пізнавали усі тонкощі веб – розробки. Навчальну програму для педагогів розробляла ціла команд програмістів Фонду BrainBasket. У них на меті  допомогти з розвитком освіти у сфері ІТ. За три місяці вони планують охопити 30 міст України.

Два рази на тиждень впродовж трьох місяців. Саме стільки триватиме безкоштовне навчання вчителів інформатики у Хмельницькому. Вони залишають усі домашні справи  та йдуть за новими знаннями. Ірина Балінська – одна із учасниць проект  WOW Teachers. Розповідає, ще місяць тому заповнила заявку на участь та відправила мотиваційний лист. І кілька тижнів з нетерпінням чекала на відповідь. Коли ж її таки подзвонили  – зраділа. Адже можливість здобути нові знання ніколи не зайва.

У Хмельницькому до навчальної програми потрапило 15 вчителів. Загалом по Україні в рамках цього проекту необхідні знання для розробки сайтів отримають чотири сотні інформатиків. І на кілька місяців вони на собі відчуватимуть  болючі домашні завдання. Бо без самостійної роботи та бажання нічого не вийде.

Вчителі нарікають, навчальна програма дещо застаріла. І сучасні діти хочуть бачити свого викладача прикладом та, головне, лідером. Загалом ті, хто потрапив до навчального курсу, завершували навчання в університетах понад 10 років тому. Відтак і відповідальність, і бажання розвиватися у них  присутні.

Подібні навчальні курси відбуваються вже третій рік поспіль. Педагогам допомагають  розібратися у тонкощах створення веб-сторінки та сайтів. Тобто – зрозуміти, як найпростіші програми працюють з середини.

Після завершення навчання усі вчителі отримають сертифікати про підвищення кваліфікації. Із цим вони зможуть вже на базі власного навчального закладу організувати позашкільні групи навчання.

" " " "