Депутати просять не закривати навчальні заклади

782

Будівництво нових навчальних закладів та заборона ліквідації існуючих. Ці та багато інших проблемних питань  під час засідання 21-ї сесії Хмельницької обласної ради піднімали депутати від «Об’єднання «Самопоміч». Надання цілого ряду запитів, за словами обранців, вже дало позитивні результати.

Під час чергової сесії Хмельницької обласної ради багато питань стосувалося освітньої галузі. Зокрема, в селі Корча Шепетівського району, буде збудована нова школа. Старе приміщення, споруджене ще у 40-х роках минулого століття, знаходиться в аварійному стані. Завдяки роботі  депутатів від «Об’єднання «Самопоміч» на будівництво вже спрямовано близько 12-ти мільйонів гривень.

Окрім цього, Інна Ящук виступила із запитом стосовно заборони ліквідації різного роду гуртків та закладів освіти, котрі займаються культурним розвитком дітей.

Що ж стосується професійно-технічної освіти, то за словами депутатки Лілії Брухнової вже в наступному році будуть створюватися опорні центри закладів технічної освіти. В них навчатимуть студентів популярних на  ринку праці спеціальностям.

За останні кілька років вітчизнянні кінематографісти зняли багато якісного вітчизняного продукту. Тому депутати від Самопомочі виступили із ініціативою популяризації українських фільмів на території Хмельницької області.

Також обласні обранці  від «Об єднання «Самопоміч» подали звернення стосовно врегулювання ситуації, котра склалася навколо видобувної галузі. Кажуть, це пришвидшить прихід інвестицій у нашу область.

" " " "