Депутатські запити – чому не реагують відповідні органи ?

1562

Спосіб впливу на контролюючі органи. Щоразу сесійний день не обходиться без депутатських запитів. Проте часто-густо реагування на них з боку посадових органів немає. Відтак, аби досягти ефективного вирішення усіх питань, наступне засідання депутати  вирішили присвятити актуальним питанням свого округу. 

Неефективні  інструменти впливу на посадовців  мають зникнути. Натомість , аби вирішити проблему, має бути зацікавленість з усіх сторін. Про це говорили депутати, готуючись, до наступного пленарного засідання. Левову частку пленарної частини займають саме депутатські запити. На вирішення болючих питань з округу інколи ідуть місяці. Часто позитивного вирішення питання можна чекати роками. Такий проблемний об’єкт – Хмельницький аеропорт. Летовише має  борги , на його реконструкцію потрібен інвестор. Навіть створена робоча група не змогла підштовхнути проблему до її вирішення.

Формальні відписки контролюючих органів, кажуть депутати,звичне явище.Тому депутатські запити не завжди є ефективними. Схожа ситуація і з підприємством на Кам’янеччині. Довжоцький спиртзавод  через свою  діяльність забруднює навколишнє середовище. Поки  вжиті заходи не вплинули на місцевих господарників.

Депутати пропонують одне з пленарних засідань у раді присвятити саме обговоренню запитів. Так, кажуть, можна ефективніше прослідкувати за їх вирішенням.

 

" " " "