Інноваційні розробки від школярів

1486

Молодість винахідникам не завада. На базі Хмельницького Національного Університету відбувся обласний  конкурс із енергоефективності та енергозбереження. Продемонструвати свої розробки та напрацювання щодо економії енергії приїхали молоді науковці зі всієї Хмельниччини. Як запевняють організатори потенціалу в  майбутніх світил  науки вистачає.

До недавнього часу поняття енергозбереження не мало такого значення, як зараз. З кожним роком обсяги корисних копалин та  й зрештою енергії, яка потрібна для функціонування всієї планети, вичерпуються, тому в же зараз потрібно замислюватися, яким чином зменшити споживання та головне навчитися це робити.

Саме з цього приводу в Хмельницькому відбувся обласний конкурс енергоефективності. Представили свої роботи молоді науковці зі всієї області.

Поряд із двома десятками інших конкурсантів на захід завітали молоді науковці із Славути.  Представляють розробку капілярного  холодильника.

Сама розробниця проекту холодильника каже, він може працювати як від батареї,так і від сонячної енергії. Прототип коштує близько п’яти сотень гривень. Дівчина переконує, якщо є прагнення можна втілити будь-яку ідею.

 

" " " "