Депутатський корпус пасе задніх, а от мер назбирав балів – опорівці оприлюднили рейтинг публічності влади Хмельницького

623

Прозорість, відкритість і підзвітність Хмельницького на 10-му місці за даними ОПОРИ. Громадянська мережа оприлюднила результати дослідження рівня публічності органів місцевого самоврядування. Вийшло, що мер і виконавчі органи покращили результат, а от депутатський корпус навпаки – погіршив. У висновку обласний центр посів 10-е місце у загальноукраїнському рейтингу. Нас обігнала Вінниця, а лідер рейтингу – Івано-Франківськ. Тим часом ми запитали хмельничан, що вони думають стосовно діяльності хмельницького муніципалітету.

Активісти досліджували  три гілки місцевої влади – мера, виконавчій комітет та депутатський корпус. Оприлюднені е-декларації муніципалітету,  інформація про генплан та політика відкритих даних за допомогою порталу «Майсіті»  додали плюсів до індексу публічності.

Утім, рейтинг міг би бути кращим, кажуть опорівці. Спасували міські обранці. Мовляв, передвиборчі обіцянки майже не виконують, та й звітують не охоче.  Половина депутатського корпусу взагалі забула про цей обов’язок, а решта вдалися до формальних відписок.

До слова, публічне звітування – слабке місце не лишень міських депутатів, а й мера. Події,  за висновками ОПОРИ, не було вже два роки.

Та не мером єдиним. Цікаво, що серед опитаних нами хмельничан, лише одна людина знала про існування депутата на окрузі.

Решта опитаних про депутатську роботу – ні сном, ні духом.

Тим часом опорівці пояснюють, знати владу в обличчя необхідно, лише таким чином ми навчимося їх контролювати, а вони прозоро працювати.

 

 

" " " "