Деражня – одна із найкращих в області в медичному реформуванні.

2060

Деражнянщина – одна із найкращих в медичній реформі. Пройшло три місяці, як в Україні пацієнти почали підписувати декларації із лікарями. І вже у Хмельницькій області є райони, які можуть похизуватися своїми досягненнями. Майже 19 тисяч пацієнтів на 15 лікарів. Такий останній показник Деражнянського районного центру медико-санітарної допомоги.

Богдан Парадовський приїхав із села Черешенька, що за вісім кілометрів від Деражні. Чоловік хоче заключити договір із сімейним лікарем. Каже, у його селі також є ФАП, але тут набагато зручніше, хоч і добиратися складно. Лікаря обирав за принципом – «вже знайомі, тому і прийшов».

У Деражнянському районному центрі медико-санітарної допомоги  для зручності пацієнтів створили окремий кабінет для підписання декларацій.  Тут за три хвилини можна заключити договір без довжелезної черги.

Серед  сімейних лікарів є і фаворити. До Лариси Привалової вже записалося понад 1900 пацієнтів із дозволених 1800. Сама жартує, ні кому не відмовляє і поки система дозволяє – бере на обслуговування усіх охочих. Більша частина – це ті, хто вже раніше лікувалися у неї. Також розповідає, медичною реформою поки  задоволена. Бо відтепер можна побачити загальну картини здоров’я родини і діяти на випередження хвороби.

Одним із популярних нововведень стали особисті телефоні дзвінки до лікаря. Тому часто доводиться працювати і в день, і в ночі.

Нині у лікарні обслуговується 18 тисяч 588 пацієнтів. І це лише за три місяця реформи. Цей показник перевищує половину жителів Деражнянського району. Жителі від сорока  до шістдесяти чотирьох років поки найактивніше підписують декларації. Із загальної кількості їх трохи більше шести тисяч.

Нині у лікарні працюють над другим етапом реформування. Для цього необхідно підписати договір із Національною службою здоров’я щоб нарешті розпочалося фінансування за новою моделлю «гроші ходять за пацієнтом». Орієнтовно отримувати перші грошові надходження розпочнуть  вже із жовтня місяця поточного року.

" " " "