Децентралізація в освіті.

1315

Децентралізація  в освіті. Нещодавно депутатський корпус  обласної ради та наша знімальна група навідались у Кам’янець-Подільський. Там  у 2013 році створили центр професійно-технічної освіти. Об’єднавши разом ПТУ №6 та будівельний ліцей, навчальний заклад зміцнив матеріально технічну базу.

Іван сьогодні вчиться зварювати труби. Для хлопця фах сантехніка – другий у житті. Паралельно  він здобуває ще одну робітничу спеціальність  у стінах закладу.

Створений практичний центр з професії «Монтажник санітарно-технічних систем» на базі навчального закладу «Подільський центр профтехосвіти» на початку 2018 року. Тут є необхідне обладнання для робіт та практичних занять.

Сьогодні тут навчається 15 студентів. Приймає центр замовлення і  від фізичних осіб. Фахівці закладу навчать з’єднувати труби та здійснювати монтаж системи водопостачання. У вартість навчання входить  витрати на матеріали, що використовуються на практичних заняттях.

Саме тому молоді хлопці та зрілі чоловіки ідуть сюди за знаннями, адже вони неодмінно знадобляться у побуті. А ще у Подільському центрі професійно-технічної освіти  після об’єднання двох навчальних закладів – ПТУ №6 та будівельного ліцею  не зменшили перелік спеціальностей. Щороку у стінах профтехзакладу здобуває фах понад 1000 студентів. Тут самостійно роблять ремонти та забезпечують молодь умовами для проходження практики, зокрема у ресторанному напрямку.

 

" " " "