До дня рідної мови маленькі хмельничани змагались у виразному читанні віршів.

1385

Сьогодні на Землі налічується близько 6 тисяч мов — самобутніх, унікальних, неповторних. Половина з них знаходиться на межі зникнення. Щоб уберегти мови від вимирання, за пропозицією держав-членів ЮНЕСКО було проголошено Міжнародний день рідної мови, який вперше відсвяткували 21 лютого 2000 року в Парижі. І кому ж, як не нам, носіям однієї з найбільш милозвучних мов світу, пам’ятати про цей день? Українській мові присвячують вірші, а україномовні пісні порівнюють зі співом птахів. Так, на базі дитячого садочку «Малятко» відбувся конкурс виразного читання віршів серед найменших хмельничан.

Конкурс виразного читання віршів відбувся серед вихованців дитячого садочку «Малятко». Захід приурочили до міжнародного дня рідної мови.

Конкурс проходив у три етапи. Спочатку обирали кращих читців у кожній групі, а потім серед них обирали тих, хто буде брати участь у конкурсі. Малюки неабияк як здивували своїми виступами. Вони не просто читали вірші, а влаштовували невеличке театральне дійство.

Вихователі кажуть, такі конкурси дуже важливі для діток, адже дають їм певні навики, які знадобляться  у майбутньому.

Малеча постаралась на славу. Як ведеться у всіх конкурсах є три призові місця. Варто відзначити, що головними переможцями стали наймолодші учасники конкурсу. Найвищу нагороду, 1-ше місце, отримала Єва Гержедович.

Не менш за дітлахів, хвилювались їхні вихователі. Адже готували малюків до конкурсу, вболівали за них та підтримували. Педагоги кажуть – головне у таких заходах це емоції, які отримують діти, батьки та вихователі.

Такі конкурси у дитячому садочку «Малятко» не рідкість. Педагоги переконують такі заходи допоможуть виховати дітей творчими та сміливими

 

" " " "