«Мам», «Люди, як кораблі», «Казки»… У Хмельницькому вшанували Андрія Кузьменка

1299

«Мам», «Люди, як кораблі», «Казки»… У Хмельницькому вшанували Андрія Кузьменка. Пісні Кузьми «Скрябіна» акторська школа «Пармезан»  не співала, а читала у формі віршів.

Ось як звучать слова пісні «Мовчати», коли слухаєш їх без звичного музичного супроводу. Це одна із «13 заповідей Кузьми Скрябіна». Саме під такою назвою створили театрально-пластичну виставу хмельничани. Коли забрати ноти – зазвучить душа Кузьми Скрябіна, переконалася акторська трупа.

Кажуть, після перегляду вистави глядачі виходять зі слізьми на очах. Втім, звучать вірші не лише сумні, адже кожному акторові підбирали текст відповідно до характеру.

А от Даринка наймолодша у цій групі. Тут читає «Казку» Кузьми. Написана вона ще 1997 року, а дівчинці нині лише вісім. Вона, може не все розуміє, що хотів передати Кузьма, та сама передає саме так, як треба.

Даринка у майбутньому хоче стати акторкою, так само й Нікіта. Юнак вже готується до вступу у навчальний заклад саме за цією професією. Тут читає добре знані слова до Скрябінової пісні «Мам».

Ставлять виставу «13 заповідей Кузьми» вже другий рік поспіль у лютому – саме у цей місяць вшановують пам’ять загиблого Андрія Кузьменка, аби він якнайдовше жив у серцях людей.

 

" " " "