Семінар у міській раді «ОСББ – нові зміни у законодавстві».

1068

Ремонти – за рахунок співвласників будинку. Цю та багато інших новацій передбачають реформи у житлово-комунальній галузі.  Мешканці багатоквартирних будинків з прийняттям нового закону восени минулого року отримали нові виклики та обов’язки.  Саме тому у стінах Хмельницької  міської ради пройшов семінар за участі голів ОСББ.

Ще до першого липня 2016 року, згідно змін в законодавстві, на зміну ЖЕКам мали прийти ОСББ. Втім, реформи в нашій країні втілюються повільно, тож нові об’єднання  отримали разом з повноваженнями і ряд запитань. Аби поінформувати громадськість про юридичні зміни, в обласному центрі відбувся семінар за участі експертів цієї галузі. Згідно з нормами закону, що був прийнятий восени минулого року, функції керування будинком мають бути передані управителю. Проте статус останнього формується і досі.

Управитель має право вимагати  від споживачів своєчасної оплати послуг, а за прострочені платежі вводиться пеня. Така норма має запрацювати з першого січня 2019 року. Передбачена і атестація управителів, проте, скоріше, на добровільних засадах.

Зміни у законодавстві торкнулися і  вивозу сміття – для тих споживачів, що сортуватимуть відходи, тариф  буде менший. Але для цього потрібно буде укласти відповідний договір.

 

" " " "