До Всесвітнього дня охорони праці  на базі АТ «Хмельницькобленерго» провели семінар-нараду 

787

«Безпечне та здорове майбутнє праці». Під таким гаслом цьогоріч весь цивілізований світ відзначав День охорони праці. Долучилася до всесвітньої акції і Хмельниччина, а зокрема АТ «Хмельницькобленерго». На базі Товариства провели семінар-нараду.

Здорові та безпечні умови праці —  це стратегічне завдання, яке стоїть перед АТ «Хмельницькобленерго». Аби його реалізувати, енергетики краю постійно вивчають новітні зарубіжні технології, покликані мінімізувати ризики в галузі.

Аби мінімізувати ризики, енергетики краю не тільки переймають прогресивний закордонний досвід, а й тісно співпрацюють з українськими профільними інституціями. Ефективна робота, до прикладу, налагоджена з управлінням Держпраці.

Тож, основна мета – захистити працівника. Для цього енергетики краю і проводять профілактичні заходи, що спрямовані на недопущення травматизму на підприємстві.

Профілактичні заходи мають ще одну стратегічну мету — підбити підсумки минулого року, проаналізувати їх та виробити план дій на наступний рік. У результаті – вберегти життя та здоров’я людини.

Аби вберегти життя та здоров’я своїх працівників, в основі системи охорони праці АТ «Хмельницькобленерго» закладений ризик-орієнтований підхід. Це — ідентифікація небезпек та оцінка ризиків.

АТ «Хмельницькобленерго» застосовує фінську модель ідентифікації небезпек та оцінки ризиків. Суть її у тому, що енергетики вираховують ймовірність настання події та важкість наслідків, потім визначають рівень ризику, який може бути при виконанні певних робіт. Далі аналізують отримані результати та розробляють заходи щодо зменшення травматизму.

Фінська модель оцінки ризиків, передовий досвід у галузі охорони праці та профілактичні зустрічі покликані створити безпечні і нешкідливі умови праці. Працюючи у здорових умовах, енергетики краю виконуватимуть свою роботу якісно. Тож у підсумку все одно виграє споживач.

" " " "