Дитяче злочинне угруповання на Хмельниччині: суд ухвалив вироки

Троє дітей віком 13-14 років створили злочинне угруповання і впродовж певного часу зухвало обкрадали приватні та громадські об'єкти Ярмолинець

968

Упродовж березня-квітня 2017 року та в жовтні 2018 троє малолітніх хлопчаків із Ярмолинець займалися крадіжками на території райцентру, йдеться в інформації прес-служби апеляційного суду.

Підлітки працювали масштабно, не “тирили” по кишенях дріб’язок, а ходили на серйозні “справи”. На їхньому злодійському рахунку – будинок, господарська будівля, гараж, подвір’я трьох мешканців селища, приміщення недіючого магазину, діюче кафе у Ярмолинцях.

Та найкрупніша крадіжка була скоєна ними 16 квітня 2017 року. У той день двоє з цієї трійці обікрали гараж Ярмолинецької РДА. Сам гараж їх, звісно, не цікавив, проте хлопці звідкілясь дізналися, що там зберігають речі і продукти, зібрані для відправки в АТО. Уночі хлопці зірвали з дверей гаража замок і винесли звідти добра на загальну суму понад 8 тисяч гривень.

Читайте також: На Хмельниччині чоловік забив дружину палицею до смерті: що вирішив суд

Однак під час одного з таких вояжів юних злочинців упіймали, а далі вже слідство пройшлось усією низкою їхніх “подвигів”.

Зваживши на масштабність, тривалість і соціальну небезпечність їхніх злочинів, Городоцький районний суд вирішив, що їхнє виправлення без позбавлення волі навряд чи можливе. Тому двом учасникам цієї групи, яким тепер уже по 17 років, присудили реальні строки ув’язнення – без іспитових термінів. Одному Феміда дала 5 років і 2 місяці, іншому – 4 роки і 5 місяців. І лише третьому, наймолодшому, якому зараз тільки 16, присудили 3 роки позбавлення волі, давши йому шанс уникнути відправки в колонію. Юнакові призначили півторарічний іспитовий термін.

" " " "