«Екологічній варті» 20 років.

1692

Формування екологічної відповідальності починається ще з шкільних років. На своєму прикладі ефективність такого впровадження  у вигляді звичайного гуртка продемонстрували учні  12 школи Хмельницького. Там вже 20 років функціонує клуб екології та осередок Всеукраїнської дитячої спілки «Екологічна варта». Своєю діяльністю діти поширюють інформацію про проблеми навколишнього середовища шляхи їх вирішення.

Неякісна вода, знищення лісів та забруднення повітря. Вкотре важливе для кожного обговорювали учні 12 школи Хмельницького. На меті у дитячої спілки «Екологічна варта» знайти ефективний спосіб поширення інформації, яка  допоможе уникнути екологічної катастрофи.

Нині шкільний осередок Всеукраїнської організації відзначає своє двадцятиріччя. Своїми здобутками пишаються, адже їх чують. І школярі щиро вірять, що з маленької справи починаються глобальні зміни.

Учасники ековарти, озброївшись відерцями з написами, прямують до школярів молодших класів. Там вони у ігровій формі пояснюють, як потрібно сортувати сміття та чому це важливо. А ще – розкривають секрет про старі іграшки, яким не місце у сміттєвому кошику.

Участь у подібних заходах згуртовує учнів навколо однієї проблеми. Вони спільними зусиллями шукають варіанти її вирішення.

" " " "