У Меджибожі стартував туристичний сезон

1731

Замість фортеці – бібліотека, а замість виставкових зал – фойє читальні. У стародавньому Меджибожі стартував туристичний сезон, щоправда його відкриття відбулося не у самому замку, а у Хмельницькому. Саме в обласному центрі презентували календар туристичних подій на поточний рік.

Незвично, оригінально та не за стандартами. Саме так у Меджибожі стартував туристичний сезон, щоправда його відкриття відбулося не у самому замку, а у Хмельницькому. Тож, замість фортеці була бібліотека, а замість виставкових зал – фойє читальні.

Саме в обласному центрі презентували календар туристичних подій на поточний рік. Тож, у замку перше масштабне дійство у цьому році пройде вже через місяць. У травні на стародавнє містечко опуститься «Ніч музеїв».

Після «Ночі музеїв», у фортеці збиратимуться гончарі та пройде фестиваль «Чумацький шлях». На початку серпня до стародавнього замку повернеться лицарський фестиваль. «Епоха Героїв» дещо схожа на «Стародавній Меджибіж», втім це – трішки інший формат.

Ще не оговтаються туристи від «Епохи Героїв», як Меджибіж знову фестивалитиме. На День Незалежності у стародавньому замку вируватиме байкарський фестиваль «Вер Вольф». Минулого року брутальний фест розбавили лицарськими поєдинками, позаминулого – українським колоритом, до цього були українські революціонери, а цьогорічна тематика – вікінги.

Після «Вер Вольфу» фестивальний Меджибіж трішки перепочине, а вже у жовтні влаштує козацькі забави на Покрову. Завершить туристичний сезон «Гарбузова ніч» у кінці жовтня.

" " " "