Cергій Лабазюк закликав депутатів виділити кошти на подолання наслідків негоди на заході України

2010

Народний депутат України Сергій Лабазюк висловив співчуття мешканцям західних областей України, які постраждали від повені, та закликав народних депутатів виділити кошти на подолання наслідків негоди.

Про це він заявив на брифінгу у Верховній Раді, повідомила пресслужба нардепа.
«Хочу висловити свої співчуття мешканцям західних регіонів України, які потерпають від негоди. В такі моменти і Верховна Рада, і Уряд і місцеве самоврядування мають згуртовуватися і працювати якомога швидше над подолання цих проблем», – заявив народний депутат.
«На жаль є жертви. Понад 200 будинків зруйновано, люди не можуть пересуватись від одного населеного пункту до іншого, тому що зруйновані дороги, немає світла», – констатував Лабазюк.

Він також підкреслив, що влада має зробити висновки з цієї ситуації, адже те, що відбувається на Закарпатті, пов’язано з масштабною вирубкою лісів.
«Сьогодні ми не маємо змоги контролювати стихійні лиха, але маємо бути підготовлені і швидко реагувати. Представники західних регіонів звернулись до уряду про виділення додаткових грошей на подолання стихії у сумі 400 млн грн. Я думаю, що не складно виділити таку суму з Держбюджету. Зокрема, у нас є акумульовані кошти у Фонді на боротьбу з Сovid-19», – підсумував Лабазюк.
Нагадаємо, 23 червня у західних регіонах країни через рясні дощі почалися сильні повені.
Станом на ранок 30 червня у чотирьох західних областях, що найбільше постраждали від паводка, підтопленими залишаються 147 будинків, зруйнованими – понад 150 км доріг.
" " " "