Хмельниччина може отримати від Угорщини допомогу у вирішенні проблем з очисткою води та переробкою відходів

811

Про це заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто під час візиту до Хмельницького.

За його словами, на сьогоднішній день охорона здоров’я та медична допомога є головними пріоритетами як для України, так і для Угорщини. Тому, якщо в області існують певні проекти щодо модернізації лікувальних закладів, то Угорщина готова сприяти або допомогти у реалізації таких проектів на Хмельниччині.

Ткож посол запропонував допомогу у вирішені пролбем з очисткою води та переробкою відходів.

“У сфері очисних споруд у нас є надзвичайно багато досвіду і компанії–кластери готові співпрацювати з Хмельниччиною у вирішені цього питання. Я думаю, що це досить практична пропозиція, оскільки очистка води буде завжди актуальною проблемою для муніципальних територій”, – сказав Іштван Ійдярто під час зустрічі з заступником голови облдержадміністрації Володимиром Біликом.

Серед іншого було обговорено питання співпраці у транспортній сфері та налагодження більшого товарообігу між Угорщиною і Хмельниччиною.

У свою чергу Володимир Білик заявив, що обласна державна адміністрація готова забезпечити максимальне сприяння у налагодженні конструктивної та ефективної співпраці.

У 2020 році обсяг товарообігу з Угорщиною становив близько $6 млн, у тому числі експорт товарів – біля $1,9 млн, імпорт – близько $4,1  млн.

" " " "