На Хмельниччині цьогоріч працюватимуть усього чотири цукрові заводі

Сезон цукроваріння в нашій області вже стартував

2232

На Хмельниччині вже розпочали виробництво цукру два підприємства: ТОВ «Старокостянтинівцукор» і ТОВ «Наркевицький цукровий завод», повідомляє сайт обласної державної адміністрації.

На сьогодні вони вже виробили майже 6 тисяч тонн цукру. Загалом же за весь сезон цукровари Хмельниччини панують переробити близько 1,4 мільйона тонн солодких коренів та одержати з них близько 190 тисяч тонн цукру. Такий обсяг виробленого продукту значно перевищує потреби нашої області і становить 210% від річного споживання населення нашого регіону. Але, звісно, все вироблене буде реалізовано, адже не в кожному регіоні України вирощують і переробляють цукрову сировину.

Загалом цьогоріч на Хмельниччині працюватимуть чотири цукроварні. Тобто, ще два заводи, Шепетівський і Теофіпольський, найближчим часом мають приєднатись до процесу.

Красилівський завод поки що не працюватиме. Зараз там триває реконструкція: на цукроварні хочуть ввести в експлуатацію ще одну переробну лінію.

Читайте також: Перед тим, як піти з дому, завжди залишайте на вулиці ложку цукру

Сировина вже активно надходить на цукроварні. На вчорашній день в області було викопано 13% площ солодких коренів. Аграрники вже накопали 175 тисяч тонн. З гектара беруть у середньому по 511 центнерів.

" " " "