На Хмельниччині по дорозі до села “загубилася” тисяча літрів пального

Прокуратура вивчила обставини цієї справи і передала її до суду

3230

На Хмельниччині прокуратурі довелося займатися черговим випадком “анігіляції” замовленого пального. Бо інакше, ніж “анігіляцією”, цю дивину не назвеш. Схема проста, як світ, і давно апробована чиновничками усіх калібрів.

Спочатку укладається договір про постачання певного обсягу пального на певну суму. А згодом укладають додаткову угоду, якою зменшують той обсяг, залишаючи суму незмінною. Таким чином, вартість літра пального автоматично зростає.

Саме такий, хрестоматійний, спосіб застосували й у Лісогринівецькій сільській раді. У березні цього рку, на відкритих торгах, сільрада визначила постачальника, який мав продати їй 12 тисяч літрів пального на загальну суму в 300 тисяч гривень, повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Однак згодом, після укладення додаткової угоди, обсяг пального “всох” більш як на тисячу літрів. При цьому його загальна вартість залишилась незмінною. Чому так сталося – ніхто не береться пояснити. Тим більше, що на ринку пального в цей час ціни на пальне не зростали, а зменшувались. Та, очевидно, у добродіїв, які таке “мутять”, свої стосунки з ринком.

Читайте також: Митниця не дає добро: що буде з дизпаливом

Справу вже ретельно вивчила прокуратура, і тепер її скерували у Господарський суд. Що там вирішить суд – поки невідомо. Тим часом, нескладні підрахунки показують, що паливні махінатори “нагріли сільський бюджет” на суму, що перевищує 25 тисяч гривень.

" " " "