Повна зупинка Хмельницької атомної: що там відбувається

Від завтра, 27 вересня, припиняє роботу другий енергоблок Хмельницької атомної електростанції

1029

Від завтра, 27 вересня, Хмельницька АЕС не працюватиме. Вона не вироблятиме струму до 18 листопада . Саме до цієї дати планують завершити середній планово-попереджувальний ремонт другого енергоблоку, який панують розпочати завтра.   Про це повідомляють на сайті “Енергоатому”.

“У рамках ППР планується провести середній ремонт реактора та генератора, ремонт тепломеханічного та електричного обладнання теплової автоматики та вимірювань”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, будуть здійснювати ремонт різних каналів системи безпеки. Відремонтують головний циркуляційний насос, парогенератор, гідравлічні ємності для аварійного охолодження, циркуляційний насос, а також арматуру реакторного і турбінного відділень. Крім того, здійснять контроль металу обладнання і трубопроводів під експлуатаційними навантаженнями.

Водночас, під час ремонту, будуть здійснювати роботи з реконструкції і модернізації обладнання.

Дивіться також: Добудова ХАЕС: у Хмельницькому збирали думки щодо можливого будівництва 3 та 4 реакторів

Тим часом, перший енергоблок ХАЕС також перебуває у ремонті. Правда, цей ремонт не плановий. Необхідність у ньому виникла після аварії турбогенератора, що сталася 14 серпня цього року під час запуску енергоблоку після чергового ППР.

Отже, від завтра Хмельницька АЕС зовсім не вироблятиме струму.

" " " "