«Енергоефективна інновація»

1224

«Енергоефективна іновація» – проект, який отримав перемогу. Близько трьох тижнів тривав збір заявок. За цей час «Хмельницький молодіжний клубу розвитку» отримав 35 цікавих ідей. Та свій вибір організатори зупинили на Європейській соціальній академії із Шепетівки. Переможці отримають 1000 євро в рамках міжнародного проекту CLEEN. На позитивні зміни планують витратити три місяці. Вже скоро розпочнуться громадські слухання, на яких вирішать, як діяти далі.

7 червня відбулася підсумкова прес-конференція, присвячена енергоефективним ідеям. Близько трьох тижнів громадські організації відсилали свої напрацювання. До «Хмельницького молодіжного клубу розвитку» надійшло 35 заявок із різних областей України. 9 з них відіслала наша область .

Та все ж знайшлися гідні претенденти на грантові кошти. Переможцем став Шепетівський район. Вони розробили проект під назвою «Енегроефективна інновація». На втілення поставлених цілей планують витратити три місяці. І на власному досвіді показати, що за невеликі гроші можна отримати втішні результати. Поштовхом для розробки проекту енергоефективності стало постійне збільшення вартості на електроенергію.

Від вдалого втілення проекту користь отримають понад сорок тисяч мешканців Шепетівського району.  Тут розташовані близько 30 загально-освітніх навчальних закладів. Найближчим часом відбудься громадські слухання, аби затвердити подальший план дій. Учасниками стануть понад 100 осіб різних верст населення.

Громадськість Шепетівського району організатори ознайомлять із новинками через місцеві ЗМІ. Також планують відзняти соціальний ролик, про те – як правильно використовувати електроенергію.

 

" " " "