Епізоотичну та протипожежну ситуацію на Хмельниччині обговорили обласні посадовці

839

Дев’ятьом із дев’яти дитячих таборам Хмельниччини  потрібно усунути недоліки та переглянути заходи пожежної безпеки. А держпродспоживслужбі області відновити роботу управління ветеринарної медицини, яке ліквідували. Саме  ці два питання стали основними під час засідання колегії обласної державної адміністрації під головуванням нового очільника.

Африканська чума свиней, сказ та лейкоз. Спалахи цих захворювань часто трапляються у кожному регіоні України. Наша область не є виключенням. З кожним роком число випадків збільшується, що тим самим призводить до втрати тварин як в окремих домогосподарствах, так і у фермах.

Головними збудниками та переносниками інфекцій є дикі тварини та птахи. Тому в області розроблені плани для відстрілу дичини, яка є потенційним джерелом небезпеки.

Та не все так просто. Хмельницька область є однією із багатьох, де ліквідоване управління ветеринарної медицини. Тому керівництво краю дало рекомендації відновити дану структуру.

Непроста ситуація із протипожежним захистом  у всіх закладах оздоровлення та відпочинку дітей. За словами головного надзвичайника області, у дев’ятьох  із дев’яти знайшли недоліки. Виправити їх можна до  першого червня – тоді розпочинається літній відпочинковий сезон.

" " " "