Фонтан на привокзальній площі Хмельницького

2245

Освіжаюча прохолода середмістя…  На привокзальній площі Хмельницького будують новий фонтан. Такого у нашому місті ще немає, він –пішохідний. Втім подібні зразки вже гарно зарекомендували себе у сусідньому Тернополі. До речі, будівельники із «файного міста» і зводять нову акваспоруду у Хмельницькому.

Це – не Хмельницький. Так відкривали пішохідний фонтан у сусідньому Тернополі. Втім, акваспоруда подібного формату незабаром з’явиться і нашому місті. Розробили його архітектори місцевого «ProProstir».

Водограй реконструюють разом із усім привокзальним сквером. Над ремонтом візитівки міста почали працювати ще кілька років тому. Однак, запропонований тоді класичний фонтан із чашею, не припав до смаку містянам.

Ціна цього фонтану більш як півтора мільйона гривень, ще приблизно мільйон витратять на облагородження навколишньої території біля вокзалу. Частину робіт вже виконали: перестелили бруківку, встановили нові ліхтарі та зупинку громадського транспорту. Це не єдиний фонтан, що має запрацювати у Хмельницькому до кінця року. Заплановані ремонтні роботи ще на трьох водограйних об’єктах міста.

Дочекається ремонту і вкрай занедбаний фонтан на перехресті вулиці Свободи та проспекту Миру. Це – найдороговартісніший проект, із нині запланованих. Про інші водограї, що мають з’явитися в Хмельницькому дивіться у Підсумках тижня.

 

" " " "