Гендерна рівність у силових структурах

996

Права та обов’язки – одні на всіх. Вперше в Національній академії Державної Прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького говорили про гендерну рівність. В рамках  міжнародної науково-практичної конференції представники громадських та державних організацій вирішували – як втілити рівність між статтями у військах та силових структурах.

Близько чотирьох десятків представників  громадських та державних організацій з’їхалися до Національної академії Державної Прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького аби обговорити проблематику гендерної рівності у силових відомствах України.

Взірцем виконання гендерної рівності є прикордонна академія. У  ній наразі працює та навчається близько семи сотень жінок. Ректор навчального закладу каже, їх кількість планують ще збільшити.

Здебільшого жінки  припиняють  кар’єру через сімейні цінності. Проте не всі. Оксані Іванець вдалося поєднати роботу у військах і створити велику сім’ю.

На конференцію приїхало чимало іноземних гостей. Діана Харрісон – офіцер канадської поліцейської  місії в Україні – каже – в них  жінок, які працюють у силових структурах, близько двадцяти відсотків.

" " " "