Харчування у школах – чи зросла вартість обіду?

1973

Більше 4 мільйонів гривень потрібно на ремонт та заміну обладнання харчоблоках шкіл області. Такі цифри наводять в департаменті освіти та науки. Разом з потребами зросла  і вартість харчування школярів в минулому навчальному році.

На початку року  середня вартість шкільного обіду у їдальнях становила 7 грн 20 коп. Про вже до травня вона збільшилася більш, як на гривню. Під кінець навчального року діти харчувалися за 8 грн 30 коп. Чи зросла якість страв, у департаменті не говорять. Однак визнають, чи не більшість обладнання у харчоблоках – ще з радянських часів. Тож ремонту потребують не лише плити та холодильне обладнання, потрібно замінити ще й інвентар у їдальнях.

З міського бюджету на ремонти навчальних  закладів виділили майже 8 мільйонів гривень. А от ситуація в області – дещо складніша. Через децентралізацію не кожна громада готова взяти відповідальність за облаштування своїх закладів освіти.

В навчальних закладах області функціонує 714 їдалень та харчоблоків –  108 з них знаходяться в пристосованих приміщеннях.

 

" " " "