Хатина Миколая, новорічний ярмарок та Ірина Федишин…. Як Хмельницький ялинку засвічував? Підсумки тижня .

1736

Хатина Миколая, новорічний ярмарок та Ірина Федишин … Дев’ятнадцятого грудня, як і планувалося, у Хмельницькому засяяла головна ялинка міста. Розмістили її традиційно на майданчику перед кінотеатром Тараса Шевченка, а поруч вперше розкинувся новорічний ярмарок. Чекали ж хмельничани не лише на запалення вогнів ялинки, а й на відкриття хатини святого Миколая. Втім, потрапити до нього на гостину під час відкриття пощастило далеко не всім, а от почути головну зірку свята – Ірину Федишин вдалося. Як хмельничани почали відзначати новорічно-різдвяні свята далі у Підсумках тижня.

Усіма кольорами райдуги засяяла і ялинка й уся площа перед кінотеатром Шевченка. Щодня святкова ілюмінація  тішитиме око перехожих з 16:00 аж до опівночі, а в святкові дні до самісінького ранку.

У майже два мільйони гривень стала ця зелена красуня, разом із гірляндами й декоративними фігурами, міському бюджету. Втім, очільник міста переконаний це – невисока ціна за справжнє свято.

Хмельничани і придбання, і свято на майданчику оцінили позитивно.

Бо ж не тільки за тим, аби побачити засвічування гірлянд на ялинці, прийшла більшість із хмельничан. Концерт під вікритим небом від Ірини Федишин ще місяць тому про анонсувала міська рада.  Львів’янку до Хмельницького запросили не спроста – а завдяки спеціальній концертній програмі.

Ба, більше – виступає наживо на морозі. Тож попри холодну погоду кілька тисяч хмельничан спеціально запрошену зірку – Ірину Федишин наживо почули.

Вже другий рік поспіль новорічно-різдвяні свята у Хмельницькому намагаються робити по-справжньому веселими. У мерії переконані – заряджені позитивом люди здатні і гори вернути. Тож одним днем Святого Миколая не обмежаться. Триватиме свято – місяць, аж до Водохреща.

Її, хатинку святого Миколая, до речі  відкрили, та не всі охочі, як і наша знімальна група, змогли потрапити до нього на гостину 19 грудня. Здавалося б, в наступні дні, черги не буде, та кількість охочих потрапити на гостину до святого суттєво не зменшилася.

Кожному святий Миколай приділяє увагу, адже діти, вірячи у святого намагаються бути чемними, добрими й слухняними цілий наступний рік.

А для дорослих поруч із хатинкою Святого розкинувся різдвяний ярмарок. Його перенесли від Дитячого світу до кінотеатру Шевченка, сподівалися підвищити продажі, та підприємці кажуть – не вдалося.

Цьогоріч додалася ще одна насправді гарна традиція – хмельничан запрошують стати справжнісінькими благодійниками й подарувати свято дітям-сиротам.

 

" " " "