Хмельничани на варті державних рубежів

1792

Високий рівень уваги та зосередженості, а ще безпрецедентні заходи безпеки – у таких умовах проходять службу прикордонники українських летовищ. Серед них багато хмельничан. Хоча нині вартують державні рубежі на спокійній ділянці кордону, проте у будь-який час готові виїхати туди, де йде війна. Далі про бійців, котрі у неспокійний для країни час прийшли на службу до прикордонного відомства.

Кирило Бльох – інспектор прикордонної служби аеропорту Жуляни. Хлопець родом з Хмельниччини, після строкової служби, вступив до лав ДПСУ. Разом з побратимами у 2014-му опинився в епіцентрі бойових дій на Сході.

Спочатку Кирило проходив підготовку у центрі підготовки прикордонників в Оршанці. Коли надійшов наказ про виконання завдань у зоні АТО батькам не сказав. В лавах оборонців кордону чоловік вже чотири роки. Після повернення зі Сходу наступним місцем служби стали столичні летовища – Бориспіль, згодом Жуляни. Служба у повітряній гавані відрізняється підвищеними заходами безпеки, та, як на будь-якому прикордонному посту, від військових вимагається високий рівень уваги та зосередженості.  Хмельничанин Дмитро Семенов каже, до напруженого графіку роботи у прикордонній службі потрібно звикнути.

Прикордонники стверджують, за час служби жодного разу не пошкодували про те, що одягнули військову форму. Нині вони вартують державні рубежі на спокійній ділянці кордону, проте у будь-який час готові виїхати туди, де йде війна.

 

 

" " " "