Хмельничани стали чемпіонами світу з хортингу

1349

Латвійські медалі. На чемпіонаті світу з хортингу хмельничани вибороли нагороди. Попередньо шість тутешніх бійців перемогли на чемпіонаті країни, тим самим отримали перепустку до української збірної. На світовий п’єдестал хмельницькі спортсмени піднімалися аж шість разів, тобто кожен з них став або переможцем, або призером чемпіонату.

З чемпіонату світу Олександр Горшечнік повернувся переможцем. Те, що виборов золото, каже, несподіванкою не стало, адже у плані бійцівської майстерності був на голову вище від інших спортсменів.

Не ловив гав і Данило Гнатів. Латвійське золото він завоював серед юніорів.

Дмитро Дмитрач у спорті більше половини життя. Кілька років тому він тільки виступав на змаганнях, а зараз ще й тренує молодих бійців. Найкраще, переконаний спортсмен, вчити власним прикладом, тому не дивно, що з Латвії повернувся з медаллю.

На чемпіонаті світу з хортингу Хмельниччину у складі збірної України представляли шестеро бійців. На світовий п’єдестал вони піднімалися аж шість разів, тобто кожен виборов свою медаль.

Чемпіонат світу з хортингу пройшов втретє і втретє українська збірна підтвердила чемпіонський титул. Єдине, зізнаються бійці, з кожним роком перемога дається важче, адже разом з рівнем самого чемпіонату зростає і майстерність його учасників.

А тому, переконані спортсмени, через рік-другий хортинг стане улюбленим видом спортивних єдиноборств не лише в Україні, а й далеко за її межами. До слова, це бойове мистецтво створене у нас. Навіть саме слово хортинг походить від назви острова Хортиця, де колись була Запорізька Січ.

" " " "