Земля у «MASLO». Сергій Панасенко презентував нову інсталяцію у хмельницькому арт-центрі

1104

Земля у «MASLO». Сергій Панасенко презентував нову інсталяцію у хмельницькому арт-центрі. Вона – цілісна, та зорово складається із кількох частин. Так, мабуть основною локацією виступає величезна купа землі на підлозі арт-центру. Її, від простору для глядачів, відділяють колони із «поезією». Крім чорнозему,експозицію доповнюють  розміщені на стінах з десяток картин виконаних фарбою із балончика…

Скульптура, поезія, живопис… Кілька видів мистецтва і всі змінені до непізнаваності. Новою виставкою «Pro:Act» митець Сергій Панасенко вирішив вразити хмельничан. Перше, що вражало відвідувачів – кількатонна купа землі посеред арт центру. Із неї нібито виростають дерева, а чорнозем всипаний зерном.

0163А ось тут, мабуть, найяскравіше прослідковується символізм розмитості меж між живим і мертвим. Усе в цій виставці побувало на контрастах і відсиланнях до попередніх мистецьких досвідів художників ХХ сторіччя. І так само кожен глядач у інсталяції здатен побачити щось своє, залежно від власного досвіду.

Крім того, інсталяція містить кілька десятків людських фігурок із тирси та ебонітової смоли. Вони – рухомі. Кожен відвідувач може взаємодіяти із цими скульптурами. Це – ще одна особливість виставки.

І, коли у арт-просторі хмельничан привчають до сучасної мистецької культури, то на горі, усіх відвідувачів арт-центру привчали до культури споживання грильованої їжі. Тут розмістили цілу презентаційну зону, де кожен міг приготувати собі їжу до смаку.

" " " "