У Хмельницькому вимагатимуть зміни виборчої системи .

761

Відриті списки і партійна відповідальність. У Хмельницькому вимагатимуть змін до виборчого законодавства. Вже наступного вівторка прихильники відкритих партійних списків зберуться на майдані Незалежності в нашому обласному центрі на Всеукраїнську акцію за виборчу реформу , аби нагадати нардепам про її важливість. Нагадаю, зміни Парламентом вже проголосовані у першому читанні і, найпізніше, у липні, мають бути проголосовані у другому.

“Ні! Виборам за законом Януковича”. Під таким гаслом вже у вівторок на головному майдані Хмельницького  зберуться симпатики змін виборчої системи в Україні.  Вони переконані – запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими регіональними списками докорінно змінять правила гри в українській політиці.

Так, до речі хочуть збільшити представництво хмельничан в Парламенті, яких там надто мало. Колишні парламентарі переконують, один у полі не воїн і один у Верховній Раді, на жаль, не може втілити в життя усі свої ідеї.

Переконують, що так з’явиться і партійна відповідальність. Хоча це – дуже дискусійне твердження, адже виборці переважно хоча б знають своїх мажоритарників, а отже, теоретично можуть впливати на їхню роботу. Та однозначно, що правила гри –не можна змінювати щовиборів.

Із вимогою голосування Виборчої системи збиратимуться активісти й політики 15 травня о 9-ій ранку на майдані Незалежності, а вже  17-го під стінами Верховної Ради України.

" " " "