Хмельниччини отримала першу партію бейбі боксів.

1589

Хмельниччина отримала першу партію бейбі боксів. Це – урядові подарунки, обіцяні кожному новонародженому. Їх мали видавати від початку вересня, утім, затримали. Причина – банальна – проходження тендерних закупівель. Наразі вони відбулися і вже 481 синьо-жовтий пакунок надійшов на територію області. Тим, хто народив щойно – їх вручають у медичних закладах, решті матусь, котрі народили, починаючи з 1 вересня,  бейбі бокси обіцяють привезти додому.

Підгузки, пелюшки, одяг, ковдра – в загальному 25 найменувань товарів – таких необхідних для малюка і таких недешевих для батьків. У кожному бейбі боксі – 5 тисяч гривень. Подарунки дороговартісні, бо якісні. За їх купівлю відповідала контора не вітчизняна, а з міжнародним іменем.

Наразі в область надійшла лише перша партія бейбі боксів – їх 481. Тим породіллям, які народили днями пакунки вручають у медичних закладах, а тим, хто на початку вересня до їх отримання радять не хвилюватись – дарунки обіцяють привезти додому.

У соцзахисті кажуть, кожен бокс опломбовано – лише породілля може перевірити вміст – якщо раптом чогось бракує – його додатуть, хоча таких випадків, сподіваються, в нас не буде. Наголошують, подарунок не впливає на соціальні виплати – це додатковий гарантований державою пакет. Його отримає кожна жінка, яка народить, починаючи з 1 вересня. Звертають увагу й на те, що народжувати можна будь-де – місцем породіллю ніхто не обмежує.

А це – 3941 породілля. Тож, наступну партію боксів на півтора тисячі подарунків новим українцям очікують до кінця місяця.

" " " "