У Хмельницькому відбулась науково-практична конференція з гастроентерології. 

854

У Хмельницькому відбулась науково-практична конференція з гастроентерології.  У ній взяли участь терапевти, хірурги та сімейні лікарі.  Такий захід проводять 11-ий рік поспіль.  Традиційно його присвячують до дня народження почесного громадянина Хмельниччини, засновника факультету післядипломної освіти та кафедри хірургічних хвороб Миколи Чорнобрового.

Миколу Чорнобрового по праву можна назвати   засновником  торакальної хірургії  на Хмельниччині.  За його ініціативи було створено пульманологічний центр, який обєднав зусилля спеціалістів різного профілю. На його рахунку більше 10 тисяч операцій,  а  дисертації  були визнані на всесоюзних виставках та удостоєнні нагород державного рівня.  Те, що хірургічна служба області сьогодні  знаходиться на такому високому рівні,  теж його заслуга. Саме так про свого наставника  говорить  головний хірург Департаменту охорони здоровя, Анатолій Суходоля.

Методиками професора Чорнобрового   оперують й до сьогодні.  Вже 11 років поспіль  на таких  конференціях   його учні  діляться знаннями з   молодими спеціалістами.   Розповідають тонкощі та специфіку  роботи, завдяки яким Микола Петрович врятував не одне життя

Микола Чорнобровий пройшов шлях від рядового хірурга до очільника Хмельницького обласної лікарні.  Він оперував аж  до 75 років.   Шляхом батька пішли й обидва сини.

 

 

" " " "