Хмельницькі рятувальники провели урок безпеки для учнів місцевої школи.

1207

На Хмельниччині триває тиждень знань із безпеки  життєдіяльності. Він спрямований на формування у підростаючого покоління уявлення про причини виникнення пожеж та її наслідки. Мета заходу – навчити учнів правилам безпеки життєдіяльності та діям у випадку виникнення будь-якої надзвичайної ситуації. Нині відкритий урок відбувся у 4-му класі школи №15. Дітям не тільки розповіли правила поведінки під час надзвичайних ситуацій, а й дали спробувати себе у ролі справжніх вогнеборців.

В рамках Тижня безпеки життєдіяльності хмельницькі рятувальники провели відкритий урок в школі №15. Спілкування із школярами виявилося надзвичайно цікавим. Діти не лише уважно слухали про причини та наслідки пожеж, а й активно відповідали на запитання.

Дітям розповіли про особливості щоденної роботи вогнеборців, піротехніків. Усім нагадали правила безпеки життєдіяльності, яких необхідно дотримуватись постійно.

Наприкінці заходу, всі діти отримали інформативні листівки, після чого подякували рятувальникам за проведену розповідь, обіцяючи в майбутньому дотримуватись правил пожежної безпеки у різних життєвих ситуаціях. Та найцікавішим, безумовно виявилась остання частина уроку. Дітям показали справжню пожежну машину. Школярі роздивились та приміряли одяг та рятувальне спорядження, за допомогою якого працівники ДСНС рятують людські життя. Дехто з дітлахів навіть спробував себе у ролі вогнеборця.

Після побаченого і почутого кожна дитина глибше розуміє важливість та героїчність професії рятувальника. Надзвичайники відмітили, що хмельницькі школярі добре розуміються на правилах поведінки у надзвичайних ситуаціях..

Такі заходи завжди пройдуть у всіх навчальних закладах міста та області. Завдяки таким зустрічам нам вдається привернути їхню увагу до питань пожежної безпеки та донести до них важливість дотримання елементарних правил безпеки життєдіяльності.

 

" " " "