До Хмельницького прибула чудотворна ікона

2224

Божа благодать у Хмельницькому. До Свято-Георгіївського храму прибула чудотворна ікона Божої Матері. Привезли її зі Свято-Покровського храму, що у вінницькому селі Отченашівка. Саме на Вінниччині 115 років тому місцеве дворянство замовило виготовлення образу. Кажуть, що страсну ікону написали монахи на самому Афоні.

Квіти та живий коридор. Так у Свято-Георгіївському храмі зустрічають страсну ікону Божої Матері. Привезли святиню зі Свято-Покровського храму, що на Вінниччині.

Більше століття тому у селі Отченашівка, сьогодні Комаргород, місцеве дворянство замовило святиню для храму. Кажуть, що страсну ікону написали монахи на самому Афоні.

За своїх 115 років ікона зазнала чимало поневірянь. Ледь не у кожному десятилітті її хотіли знищити, втім до наших днів святиня таки зберіглася.

Зустріти чудотворну ікону у хмельницькому храмі прийшли десятки прихожан. Люди вірять – святиня духовно та фізично зцілює.

А ще, кажуть самі прихожани, ікона дарує умиротворення та душевний спокій.

Марія Іванівна, до прикладу, буде прохати, аби чудотворна ікона допомогла зберегти музей православ’я Поділля.

У Свято-Георгіївському храмі, до слова, чудотворна ікона затримається аж до десятого травня. Двері – відкриті навстіж, а з 7-го на 8-ме травня у храмі відбудеться нічне богослужіння.

" " " "