Цукровий діабет не вирок.

1557

Цукровий діабет не вирок. У Хмельницькій міській дитячій лікарні навчали самоконтролю діабету у дітей. Для цього запросили  співробітників  Інституту охорони здоров’я дітей та підлітків Національної академії медичних наук України із Харкова.  Крім лекції, вони провели майстер-клас для дітей та відповідали на запитання батьків.

Що таке дитячий цукровий діабет Тетяна Войцешук знає не з чуток.  Два роки тому  цей діагноз встановили її сину. Відтоді життя їхньої  родини змінилось назавжди.   Як говорить жінка,  за цей час  перечитала безліч літератури, постійно  вишукує інформацію в інтернеті. Проте  багато питань і досі залишаються без відповіді.  На семінар  прийшла, аби  особисто поспілкуватись з  провідними фахівцями.

Нажаль, цукровий діабет – хвороба, яка прогресує, і хворих  з кожним роком стає дедалі  більше. На сьогоднішній день в нашій області на обліку перебуває 337 діток. А це досить високий показник.

Люди,  які живуть з таким діагнозом, повинні  постійно навчатись, говорить дитячий ендокринолог Надія Муляр. Особливо, якщо це дітки.  Адже через хвороби вони  часто замикаються в собі і не можуть жити повноцінним життям.  Для цього медики Хмельницької міської  дитячої лікарні запросили колег із Харківського інституту охорони здоров’я дітей та підлітків Національної академії медичних наук, аби ті  розповіли основи самоконтролю та дали слушні поради.

Найперше, на чому зупинили свою увагу гості, це те,  що   боротися із хворобою мають на лише медики, а й батьки. Адже саме вони можуть контролювати режим харчування, розпорядок дня, прийом ліків та фізичні навантаження.

Також медики із Харкова  відповідали на запитання як батьків, так і дітей, проводили різні ігри та майстер-класи.

" " " "