mini-EdCamp у Хмельницькому.

1095

mini-EdCamp У Хмельницькому. Задум подібного освітянського заходу дійшов до України із Сполучених Штатів Америки. Його зазвичай організовують на волонтерській основі.  І от цього року ідею вільного простору для освітян підтримали у департаменті освіти та науки. А також виступили організаторами і кураторами. Головною темою обрали права людини у навчальному просторі. Надихнутися новими ідеями приїхали представники Харківських, Луцьких, Маріупольський та Тернопільських шкіл.

«Освітній простір – територія прав людини». Під таким гаслом цього року у Хмельницькому відбувався не конференція, а захід, на якому чимало керівників різноманітних навчальних закладів обговорювали права дітей, вчителів на керівників. Кожен міг бути не просто слухачем, а й спікером. Роль останнього, до прикладу, виконував директор  Хмельницької гімназії №1 Святослав Ратушняк. Він розповів про розбіжності між порушенням прав людини та законом та як уникати найпоширеніших складних ситуацій у школі.

А от директорка НВК №7 прийшла на mini-EdCamp отримувати нові знання. Особливо зацікавилася лекцією Віктора Громового. Спікер достатньо відомий у освітянських колах. Його ідеї вільного, сучасного педагога припадають до душі багаьом.

На його лекції зібралося чи не найбільше представників освіти. І коли заходиш до аудиторії – одразу стає зрозуміло чому. Невимушена розмова про те, як створити щасливу школу для дітей та вчителів. Каже, головне залишатися вільною людиною.

Приділили увагу і толерантності у навчальному процесі. Особливо розмова стосувалася дітей із вадами розвитку.

Кожен із присутніх не залишився байдужим до проблематики, яку підіймали на заході. Відтепер здобуті знання будуть втілювати і у наших школах.

По закінченню учасники конференції отримали сертифікати, які засвідчили їхню участь в mini-EdCamp.

" " " "