Хмельничани виступлять на чемпіонаті світу із карате у Токіо

1315

Двоє хмельницьких каратистів готуються до чемпіонату світу, який відбудеться в Японії – на батьківщині східного бойового мистецтва. У секції карате, яка у Хмельницькому працює із 1999 року, кажуть, участь – вже  неабияке досягнення.

Олександр Тимець працює у патрульній поліції міста Хмельницького. Поряд з цим є багаторазовим переможцем різних чемпіонатів із карате. Займатися у секції почав двадцять років тому.

Тренер та водночас президент Хмельницької федерації карате каже,  одразу двоє його учнів виступлять на чемпіонаті. У світі цим бойовим мистецтвом займається більше ніж сто мільйонів людей.

Разом із Олександром на чемпіонат поїде й Олена. Дівчина вже знає першу суперницю. Впевнена – поєдинок буде непростим, адже японка є топ-каратисткою світу. Олена віджартовується, на вулиці жодного разу своє вміння не застосовувала.

Займаються у секції близько п’яти десятків учнів. Приходять навіть сім’ями. Степан Барабаш разом із сином сюди ходять вже давно. Батько переконує, для них це передусім виховання та дисципліна.

Вже другий рік поспіль спортсменів підтримує народний депутат України Сергій Лабазюк.

" " " "