Хмельниччина відзвітувала про завершення засадження та посіву основних культур

На Хмельниччині місцеві аграрії вже виконали більш ніж 90 відсотків від загального плану сезонної посівної кампанії

771

У Хмельницькій області аграрні господарства усіх категорій завершили сезонну посівну кампанію вже більш ніж на 90 відсотків. Про це відзвітував Департамент розвитку промисловості та агропромислового комплексу Хмельницької облдержадміністрації.

Так, за словами представників Департаменту, в Хмельницькому регіоні вже засаджено 60 тисяч гектарів картоплею, що перевищує 90 % від необхідних обсягів. Таким чином навіть святкова перерва не вибила місцевих фермерів з колії, оскільки вже найближчим часом вони повністю завершать посадку.

Разом з тим і на полях ранніх зернових вдалося завершити усі роботи вчасно та засіяти заплановані 85 тисяч гектарів горохом, Ярою пшеницею, ячменем та вівсом.

У ці дні наближається до завершення робота і на соняшникових ланах. Ця культура вже зайняла 170 тисяч гектарів, що становить 94 відсотки від наміченого.

Читайте також: Спецрепортаж. ТОВ “Агро-Форте” – якісний посівний матеріал за доступною ціною

Також господарства повністю впоралось із цукровими буряками, які займають 24,5 тисячі гектарів.

Роботи на полях із пізніми культурами активно продовжуються. Кукурудза вже посіяна на 140 тисячах гектарів, а соя — на 70 тисячах, що в обох випадках становить приблизно половину від запланованого.

" " " "