Хмельницька митниця різко підвищила доходи: що відбувається

Щодня на митниці збирають у середньому по 17,5 мільйона гривень

2207

У поточному році Хмельницька митниця різко збільшила надходження. Нині щоденні нарахування становлять у середньому 17,5 мільйона гривень. Це на 4,4 мільйона більше, ніж було торік, інформує Державна фіскальна служба у Хмельницькій області.

Від початку 2019 року нарахування на імпорт, що проходив через нашу митницю, склали 3,6 мільярда гривень, що на 800 мільйонів або на 32 відсотки більше, ніж було за відповідний період минулого року.

45% або майже половину митних надходжень дають підприємства, що працюють у паливно-енергетичному та агропромисловому комплексах, а також підприємства хімічної, переробної, торгівельної і будівельної галузей.

Читайте також: Хмельницька митниця залишається в минулому: Кабмін її “оптимізував”

Найбільший прибуток приносить розмитнення легкових автомобілів і ТВЕЛів для атомних реакторів. Велику частку надходжень також дають  машини і механічні пристрої спеціального призначення, запчастини для моторів, а також полімери етилену у первинних формах.

До речі, глава Державної митної служби України анонсував суттєве підвищення зарплати митників. Він вважає, що заробіток керівників митниць, який сьогодні становить 30-35 тисяч гривень, потрібно підняти у 2,2-3 рази. Водночас піднімуть зарплати і керівникам середньої ланки, а також рядовим інспекторам, що працюють на митниці. Адже сьогодні зарплата рядового митника становить 6,5 тисячі гривень. Тому їхній заробіток також має зрости утричі – до 20 тисяч гривень.

Максим Нефйодов вважає, що таке підвищення зарплат має відбити у митників потяг до хабарів, а також заохочувати до роботи в митній службі нові кадри.

" " " "