Хмельницька область єдина в Україні, де не має повноцінної обласної дитячої лікарні

2275

Хмельницька область єдина в Україні, де не має повноцінної обласної дитячої лікарні.  Кілька років тому у закладі розпочали будівництво нового корпусу. Втім так і не закінчили. Не підписав заклад і договір з НСЗУ. Відтак тут залишилась без фінансування. Як працюватиме лікарня в таких умовах?

Ось уже 10 днів, як Хмельницька обласна дитяча лікарня має нового керівника. Лілія Брухнова розповідає, планів та задумів є досить багато. Головне – щоб вистачило коштів. Найперше, що зробила  директорка, це розпочала реконструкцію поліклініки. Раніше вона знаходилась в окремому аварійному приміщенні, яке не відповідало жодним стандартам та вимогам. Наразі її планують перенести в основний корпус лікарні.

На будівельні матеріали з обласного бюджету виділили 200 тисяч гривень. Уже з червня тут розпочнуть ремонтні роботи. При цьому гастрологічне та неврологічне відділення збережуть. В середині травня лікарня нарешті отримала ліцензію та  підписала договір з НСЗУ. На даний час заклад фінансується за 4 пакетами. Для лікарні обласного рівня це як крапля в морі.

Взялися тут й за покращення матеріально-технічної бази. Придбавши відповідне обладнання у закладі  зможуть розширити перелік пакетів для котрактування з НСЗУ.

Таким чином, додає Лілія Брухнова, заклад фінансуватиметься як мінімум за сімома пакетами. Планують також завершити будівництво нового корпусу.

А ось на персонал лікарні чекають не досить приємні зміни. Багато працівників медичного закладу – пенсійного віку. Відтак, чистка кадрів та їх перекваліфікація – питання часу.

До слова, Хмельницька область єдина в Україні, де не має повноцінної обласної дитячої лікарні. Можливо в контексті реформи заклад таки вийде на кращий рівень надання медичної допомоги.

" " " "