Хмельницька служба зайнятості відзначає 30 років на ринку праці

557

У ногу з часом, починаючи з 1991-го. Хмельницька обласна служба зайнятості відзначає 30-ть років на ринку праці. За цей час до центру звернулися майже 2 мільйони подолян. 800 тисяч отримали статус безробітного, 700 тисяч постійну роботу. Ще понад 100 тисяч громадян навчалися та підвищували кваліфікацію.

30 роківна ринку праці!Хмельницька обласна служба зайнятості на теренах краю працює з грудня 91-го року. На початках діяльності на обліку перебувало 5,5 тисяч незайнятих громадян. У різні роки ця цифра змінювалася. Найбільше безробітних було у 2005-му – понад 75 тисяч. Цього року корективи у ситуацію на ринку праці внесла світова пандемія. Безробіття зросло, а зайнятість зменшилася.

У той же час на обліку перебувало майже 40 тисяч подолян. Це на понад 20% більше, аніж у минулому році. Пік звернень, кажуть у службі, припав на весняні місяці та початок літа.

Протягом квітня-червня щомісяця на облік ставали у середньому 5 тисяч громадян. Влітку ця цифра зменшилася вдвічі. На осінній період знову почало рости безробіття.

Частина з безробітних навчалася. Зважаючи на карантин, професійну підготовку пройшли всього понад 3 тисячі подолян. Для порівняння, минулого року ця цифра була вдвічі більшою. Значно більше громадян у 2019-му залучалося і до громадських робіт. Цьогоріч через карантин активні програми служби не діяли.

З листопада цього року деякі програми, як ось професійної підготовки та компенсації ЄСВ, активізували. Держава знову взялася за їх фінансування. Тож, кажуть у центрі, до кінця поточного року планують виплатити гроші за тимчасові роботи, які не фінансувалися. А ще хочуть розрахуватися з працедавцями та віддати усі борги, які назбиралися з весни.

" " " "