Школярі Хмельниччини можуть піти в січні на додаткові канікули

Міносвіти надало рекомендації школам щодо організації освітнього процесу

1621

Школярі Хмельниччини та решти областей України можуть піти на додаткові канікули на період дії посиленого карантину з 8 по 24 січня. Така рекомендація, зокрема, міститься в листі, який  Міністерство освіти і науки розіслало керівникам місцевих департаметів освіти і науки, йдеться у повідомленні прес-служби Хмельницької ОДА.

У період з 8 по 24 січня буде заборонено проводити заняття у школі. Працюватимуть лише дошкільні заклади.

“Міністерство просить вжити всіх можливих невідкладних заходів, спрямованих на належну організацію в цей період освітнього процесу в дистанційному форматі. Зокрема – за допомогою платформи для дистанційного та змішаного навчання учнів 5-11 класів “Всеукраїнська школа онлайн”, яку запустили  МОН та Мінцифри”, – йдеться у повідомленні.

Водночас Міносвіти нагадує, що за потреби школи можуть оголосити на цей період канікули. Такий різнобій у навчанні допускається Законом “Про повну загальну середню освіту”. Зокрема, в частині 4-й статті 10 цього закону зазначено, що структуру навчального року кожен освітній заклад визначає для себе сам. Обов’язковою є лише умова щодо мінімальної тривалості навчального року, а також організації канікулів.

Дивіться також: Судові охоронці завітали у Вовковинецьку школу-інтернат

А в частині 3-й статті 10 цього закону йдеться, що навчальний рік має тривати не менше ніж 175 навчальних днів. Там також зазначено, що сумарна тривалість канікулів упродовж навчального року має бути не менше за 30 днів.  При цьому закон каже, що навчання починається з 1 вересня і має закінчуватись не пізніше 1 липня наступного року. Тобто виходить, що на навчальний рік можна прихопити і кілька днів у червні.

" " " "