Хмельницький гідно відсвяткував День захисника України

Свято видалось урочистим і сонячним. Цьому посприяла й гарна погода, яку приніс у наші широти антициклон

1525

Після дошкульних ранніх холодів на Хмельниччині знову випогодилось, і сьогодні сонце показало краянам, що воно і в жовні, таки, чогось варте. Тож численним глядачам, які зібрались у центрі міста, аби подивитись на святкове дійство, не довелось хапати дрижаків та шукати чогось міцного “для зігріву”. Адже тепло було і від сонця, і від оточення.

 

Свято розпочали курсанти академії прикордонних військ імені Богдана Хмельницького. На майдані біля кінотеатру Шевченка вони продемонструвати такий стройовий вишкіл, якому будь-хто міг би позаздрити.

Читайте також: У Хмельницькому на день міста одружилось п’ять закоханих пар

Від імені міського голови та всієї влади обласного центру хмельничан привітала зі святом заступниця мера Галина Мельник.   Надзвичайно зворушливою вийшла й спільна молитва новоствореної Ради капеланів усіх конфесій, яка нещодавно з’явилась у Хмельницькому. Вони помолились за спокій та вічну пам’ять загиблих за Україну, а також за живих її захисників.

Після офіціозу стартував грандіозний концерт, підготовлений учасниками VII Відкритого міського фестивалю української патріотичної пісні та музики «UAmusicFest». У викоанні артистів лунали як популярні пісні, так і бардівські твори в авторському виконанні. Додали веселощів святу й виступи дітей, які також підготували до свята свій концерт.

" " " "