Житель Хмельниччини не проти бути головою ОДА: хоче вгамувати кадровий голод

Через малу зарплату очільника ОДА президент досі не може знайти посадовця у головне адміністративне крісло Хмельниччини

2281

Житель Хмельниччини Олег Васильович Шимілін запропонував Володимиру Зеленському призначити його на посаду голови ОДА. Про це він написав у своїй петиції, яку розмістив на сайті електронних петицій офіційного інтернет-представництва президента України.

До такого нестандартного кроку хмельничанин вдався через інформацію, яку оприлюднив Зеленський під час свого прес-марафону. Президент і  справді згадував про Хмельниччину саме, коли говорив про дефіцит із кадрами. Володимир Зеленський побідкався, що через малу зарплату не може знайти нового голову адміністрації для Хмельниччини. Дізнавшись про платню, кандидати “відсіюються” самі.

Отже, хмельничанин вирішив допомогти гаранту вирішити цю проблему та й запропонував себе.

“Шановний Володимир Олександрович! В ході пресмарафону Ви заявили що увас проблеми з призначенням голів ОДА, що багато хто не хоче йти працювати а зокрема у Хмельницьку область,через малу зарплату,або є представниками кланів. Чи мають корупційний підтекст. Тому я, Шимілін Олег Васильович офіційно заявляю що хочу працювати головою Хмельницької ОДА, так як ніхто більше з тих кого вам пропонували, офіційно не виявив бажання запропонувати себе. Тому прощу розглянути і підтримати мою офіційну згоду і цю петицію”, – пише чоловік.

До речі, за інформацією інтернет-видання “Галичина”, екс-голова Хмельницької ОДА Вадим Лозовий одержав за минулий рік 198,2 тисячі гривень зарплати. У середньому на місяць це становило близько 16,5 тисячі. Гроші й правда, як на сьогодні, не дуже грубі. Та якщо зважити, що середня зарплат на Хмельниччині зараз майже удвічі менша, то можна попрацювати й за такі.

Читайте також: “Ні концтаборам для тварин!”: Жителі Славути просять міську владу заборонити пересувні цирки

А найбагатшим із очільників ОДА минулого року був буковинський керманич. Голова Чернівецької ОДА за рік одержав 545,6 тисячі гривень, що у місячному вимірі перевищує 45 тисяч.

Петиція з’явилась на сайті 11 жовтня. На сьогодні вона вже має 8 підписів. Щоправда, для того, аби президент її розглянув, потрібно назбирати 25 тисяч голосів. Але у пана Шимілина на це ще є цілих 87 днів.

 

" " " "