Хто сильніший? Рятувальники з різних областей України змагаються у Хмельницькому

1719

Хто сильніший? Рятувальники з різних областей України змагаються у Хмельницькому. На базі навчального комплексу ДСНС, що в Олешині,  проходить Чемпіонат України пожежно-прикладного спорту.  Кращих спортсменів визначать у чотирьох видах змагань. Після чого оберуть  вже команду переможців.

Здолати стометрівку з перешкодами, якнайшвидше піднятися по штурмовій драбині та пробігти пожежну естафету.  Спортсмени – рятувальники  нині  змагаються у Хмельницькому. Це  Кубок  України  з пожежно-прикладного спорту, присвячений 26-тій річниці незалежності.  Участь  у  ньому  беруть  команди з різних областей держави  та спеціалізованих Вишів.

На часі – фінальний етап  змагань з підйому по штурмовій  драбині.  Це один з найважчих видів  пожежно-прикладного спорту.  Сили й витримки тут  потрібно чимало, – розповідає Сергій Мазуренко з Черкащини.  Професійно займається він уже тривалий період.

А результат у Сергія – відмінний. Серед усіх учасників –  він найшвидше здолав пожежну вежу за допомогою «штурмовки».

Всеукраїнські змагання пожежників відбуваються щорічно. Це своєрідний вишкіл, -кажуть у ДСНС.  Адже  спортсмени-рятувальники  виконують прийоми, які можуть знадобитися на реальній службі.

Найсильніші рятувальники увійдуть до складу збірної команди, що представлятиме Україну на Чемпіонаті світу.

 

" " " "