Хто у міськраді найбагатший? – аналіз декларацій депутатів Хмельницької міськради

1290

Депутат на мільйон. Ми продовжуємо аналізувати декларації чиновників і депутатів області. Нині дійшла черга до обранців  Хмельницької міської ради. Юлія Астафурова підготувала черговий рейтинг топ-багатіїв з кожної фракції. Нагадаємо, депутатський блок складається з 5 політичних сил, на початку скликання  їх було 6-ть, однак місяць тому фракція БПП «Солідарність» фактично розпалася. Попри це, наш аналіз торкнувся і екс-членів зниклої фракції.

Хто в міськраді найбагатший? У фракції «За конкретні справи» найважчий гаманець належить Руслану Афійчуку. За 2019 рік політик задекларував понад 1 мільйон 800 тисяч гривень доходів. Усі гроші приніс бізнес. До речі, пану депутату і його дружині підконтрольна 21 фірма – переважно будівельного спрямування. Заощадження біснесово-депутатської родини вражають не менше  – майже 600 тисяч доларів, 176 тисяч євро і 6,5 мільйонів гривень – гроші зберігають виключно готівкою. Також в електронній звітності обранця значиться 5 квартир у Хмельницькому, 2 земельні ділянки у Кам’янець-Подільському і Хмельницькому районах, дві автівки – LexusLx570 і BMWX5.

В половину менше грошей ніж Руслан Афійчук у 2019 році заробив лідер фракції «Самопоміч» Юрій Вавринюк. Його дохід – 999тисяч гривень. Бізнес депутата  – три фірми  логістичного напрямку.  Завдяки бізнесу має чимало готівки – 235 тисяч доларів, 75 тисяч євро і 4 мільйони гривень. Ще 357 тисяч «зелених» і понад 4,5 мільйона вітчизняних грошей Юрій Вавринюк позичив. Щоправда, кому – в декларації не вказано. Попри купу грошей депутат немає власного житла, лишень земельна ділянка у Хмельницькому і дві елітні автівки – Infiniti G25 і BMW X5, останнямайже за два мільйони.

Найбагатшим в «Батьківщині» став Віталій Коліщак. Його гаманець у 2019 році став ширшим на 6 мільйонів гривень. З них майже мільйон – позика.  Доходи приніс бізнес – три фірми будівельного і розважального спрямування. Гроші Коліщак тримає готівкою, а саме 112 тисяч доларів і 250 тисяч гривень. Нерухомість обранця має Лісогринівецьку прописку – дві земельні ділянки, два житлових будинки і контейнер у Хмельницькому. Авто елітне – LANDROVERRANGEROVERVelar 2018 року випуску придбане торік майже за 2 мільйони гривень.

Найбільше у фракції «Поруч» заробляє Ігор Добжанський. За 2019-й депутат задекларував 1мільйон 600 тисяч гривень. До слова, з них майже 1,5 мільйони принесла дружина політика. Готівкою заощадив 41 тисячу доларів, 8 тисяч євро і 200 тисяч гривень. Бізнес обранця – дві  будівельні фірми. Має будинок на 337 квадратних метрів у Стуфчинцях, 4 земельні ділянки у Хмельницькому, Ярмолинецькому і Новоушицькому районах, і дві автівки – BMW X5, TOYOTA RAV4.

А от серед «Свободи» найбагатшою виявилася жінка – Леся Герасимчук. Утім, якщо порівнювати її статки із попередніми героями, то багатою пані не назвати. За рік депутатка задекларувала 468 тисяч гривень спільних родинних доходів. Заощаджень немає, утім є  нерухомість  – 3 земельні ділянки, квартира, склад, магазин і недобудований будинок в Лісових Гринівцях. Родина має дві автівки – Toyota Corolla, Mercedes-Benz Vito.

І останній багатій від міськради – екс-член вже неіснуючої фракції «БПП Солідарність» – Андрій Кветко. За рік депутат заробив 2 мільйони 800 тисяч гривень. Обранець володіє рекордною для депутатів міськради кількістю земельних ділянок – 170 об’єктів переважно у Лісових Гринівцях і Стуфчинцях, що під Хмельницьким. А ще в декларації значиться 16 недобудованих житлових будинків.  Також Андрію Кветку підконтрольні 13 фірм будівельного спрямування. Активи діяча вражають неменше – 3,5 мільйона доларів, 102 тисячі чеських крон, 102 тисячі євро і майже два мільйони гривень.

 

" " " "