І флористка, і депутатка… У Шепетівці Алла Бунечко об’єднала депутаток міськради

1312

І флористка, і депутатка… У Шепетівці Алла Бунечко об’єднала депутаток міськради у Міжфракційне депутатське об’єднання «Рівні можливості». Основна ідея такої спільноти – консолідація жінок-депутаток у виборному органі влади, незалежно від партійної приналежності. Так, меншості, а у Шепетівській міськраді лише тридцять відсотків жінок, вдається втілювати в життя корисні місту ідеї. Саме депутатки впровадили у Шепетівці «Громадський бюджет» – програму фінансування ініціатив містян, на яку щороку виділяють 1% від річного кошторису міста.

Крушина, дівочий виноград, троянда пінкфері – із цих трьох складових за кілька хвилин Алла Бунечко створить неймовірну красу – осінню квіткову композицію. Флористика – не просто хобі, цим жінка заробляє собі на життя. Зізнається, має справу із букетною красою змалечку. Здається, що там? Квіточки… Та, насправді, це – робота. І часто – виснажлива.

Треба мати не тільки естетичний світогляд, а й креативний розум. Дуже багато використовує будматеріалів, до прикладу сіткою замінила шкідливу і токсичну флористичну губку. Навіть, на день народження у подарунок замовила – електричний дриль.

І так вже десятиліття  поспіль… І тільки три роки, як у Алли Бунечко з’явилася ще одна іпостась – її обрали депутаткою Шепетівської міської ради. Коли флористика у свідомості людей переважно асоціюється із жіночими рисами, то політика – із чоловічими. Втім, пані Алла успішно поєднує їх. Пішла у депутатки, аби зробити містечко комфортним для городян.

У міськраді об’єднала депутаток у міжфракційне депутатське об’єднання «Рівні можливості». Майже десяток депутаток змогли запровадити у місті проект «Громадський бюджет».

Із повагою  до роботи пані Алли ставляться колеги. Особливо жінки – вони знають як непросто завоювати політичний авторитет і тримати планку.

Громадський бюджет – тільки початок… Алла Бунечко переконана, у час швидкісного інтернету, аби заробляти гроші, із Шепетівки виїжджати не обов’язково. У планах пані Алли зробити пятдесятитисячне місто – квітучим із безліччю клумб і паркових зон – щоб тут хотілося жити.

" " " "